Design by Ultimaxhost.
Konvektori Štampa El. pošta

ŠTA SU KONVEKTORI?

 atlantic1

Uređaji i sistemi za grijanje na principu konvekcije, odnosno prenosa toplote uz učešće zraka kao materije. Fluid (zrak) dodirom sa izvorom toplote (grijačem postaje lakši i prirodnim putem diže se ka stropu. Kao energent koriste električnu energiju, napona 220V. Isporučuje se u šest različitih snaga, od 1-2,5 kW.

 

 

ZA KOJE SE PROSTORIJE KORISTE KONVEKTORI „ATLANTIC”?

 

Za stanove, kuće i poslovne objekte svih namjena, osim hala i tvornica.

 

 

KAKAV JE UČINAK GRIJANJA?

 

Uređaji koji veoma brzo ugriju zadani prostor, izuzetno ugodnom toplotom.

 

 

ŠTA AKO JE VANI -20°C?

 

Efekat je isti, s tim da Vam u prilog idu što kvalitetnija izvedba gradnje i otvora. To potvrđuju Atlantic-ova iskustva iz Sibira, kao i naša iz područja BiH, gdje je zimi ispod   -25°C.

 

 

AKO TAKO GRIJU, VJEROVATNO I „TROŠE”?

 

Da, ali manje od svih poznatih tijela i sistema za grijanje. Ne želimo Vas ubjeđivati, već izložiti logična objašnjenja. Konvektor Atlantic nema motor, niti ventilator, ne akomulira energiju i ne treba zagrijavati ulje, vodu ili šamot, već direktno zagrijava zrak u prostoriji. Uz pravilno rukovanje u odnosu na druga tijela i sisteme, potrošnja je niža 25-40%.

 

 

KAKO SE UPRAVLJA KONVEKTOROM ATLANTIC?

 

Putem izuzetno osjetljivog termostata, koji registruje promjenu od 0,1°C. Termostat se nalazi u gornjem desnom uglu konvektora, i povezan je sa termosondom na dnu uređaja.

Centralni dio termostata je microprocesor, koji putem sonde provjerava temperaturu u prostoru svakih 40 sec., (F-117P), i na taj način dodatno smanjuje gubitke i doprinosi nižoj potrošnji.

 

 

MORAJU LI DOĆI ISPOD PROZORA?

 

Naprotiv, konvektori atlantic se instaliraju na raspoloživo mjesto, vodeći računa o osnovnim tehničkim uslovima. Takođe, mogu se izuzetno brzo premjestiti na drugu lokaciju.

 

 

DA LI SE KONVEKTORI ATLANTIC MOGU POSTAVLJATI U KUPATILO?

 

Da, obzirom da svi imaju zaštitu IP-24. Međutim, tu imamo namjenske uređaje Atlantic NICO i NICOBAR, koji osim grijanja pružaju mogućnost sušenja kose i peškira. Ovi uređaji posjeduju ventilator i zračni filter, i vremenski timer (NICOBAR).

 

 

POREĐENJE KONVEKTORA ATLANTIC SA DRUGIM NAČINIMA GRIJANJA.

 

a)      Razni fluidi i pokretni radijatori, kvarcne i TA peći, peći na drva i ostala tijela ne mogu se porediti iz barem nekoliko razloga: učinak grijanja, potrošnja, dizajn, isplativost, sigurnost, ekološki učinak, omjer cijene i kvaliteta.

b)      Etažno/centralno grijanje:

Uz višestuko povoljniju investiciju u startu (2-6X), ugradnjom konvektora Atlantic imate manju instaliranu snagu, nižu potrošnju, ugradnju bez buke i prašine, za par sati, uz ljepši dizajn, mogućnost premještaja i lokacije po želji. Osim toga konvektore Atlantic možete ugrađivati parcijalno, dio po dio.

Kod centralnih grijanja na tečno ili čvrsto gorivo, energent plaćate unaprijed.

c)      Klima uređaji:

Prvenstveno uređaji za hlađenje, a mogu se koristiti za dogrijavanje u prelaznim periodima zime. Ovo su uređaji koji rade na principu toplotne pumpe i radi toga su najekonomičniji uređaji za grijanje, ali se mogu koristiti samo do vanjske temperature cca -5°C. (Izuzev Inverter klima uređaja, koji mogu grijati i do vanjske temperature cca -20°C. Mana Inverter klima uređaja u odnosu na klasične klima uređaje je višestruko komlikovaniji sklop i cijena koja je i do tri puta viša).

 

d)      Fan coil (toplotna pumapa)

Kvalitetan ali skup sistem.

Ugradnjom kombinacije konvektora za grijanje i klasičnih klima uređaja za  hlađenje, postiže se isti efekat, uz uštedu otprilike 50% iznosa.

 

 

DA LI ISUŠUJU ZRAK?

 

Ne, čak se preporučuju osobama sa respiratornim poteškoćama.

 

 

IMAJU LIJEP DIZAJN. KOLIKO SU TEŠKI?

 

Da, dizajn je jako atraktivan i uklapa se u svaki prostor. Težina je u rasponu od 4-8 kg.

 

 

KOLIKO SU KONVEKTORI „ATLANTIC” SIGURNI ZA KORIŠTENJE?

 

Svi „Atlantic” uređaji su usklađeni sa važećim normama sigurnosti EU i BIH. Posjeduju važeće ateste. Bezopasni su za djecu i starije osobe. Imaju program protiv smrzavanja

(primjena u vikendicama). Kao i zaštitu protiv pregrijavanja. Ne zahtjevaju održavanje.

 

 

KOLIKO KOŠTAJU?

 

Idealan omjer cijene i kvaliteta.

 

 

KOLIKI JE GARANTNI ROK?

24 mjeseca od dana kupovine-ugradnje. Nakon garantnog roka osigurani djelovi. (Za 10 godina na tržištu BIH nije se desio ni jedan kvar na grijaču konvektora).

 

atlantic4

 

REZIME SVIH KARAKTERISTIKA

 

 • niski troškovi u startu
 • bez cijevi i kotlovnice
 • niska potrošnja
 • povoljna cijena
 • izuzetno atraktivan dizajn
 • 24 mjeseca garancije
 • osiguran servis
 • ekološki proizvod
 • potpuno bešuman rad
 • bez održavanja
 • ušteda prostora
 • dug vijek trajanja
 • lako mobilan
 • i bezopasan za djecu

 

 f117f17780

 
Design by Ultimaxhost